Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

«Φτωχιά Προκυμαία» – Δημιουργία νέων πεζοδρομίων και στεγάστρου για τους επιβάτες των πλοίων

Στην Λιμενική Επιτροπή, που θα έλαβε χώρα το μεσημέρι της Παρασκευής 27 Ιανουαρίου 2023, πραγματοποιήθηκε η πρώτη αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου, όπου μέσα σε αυτές τις αναμορφώσεις εντάχθηκαν δύο πολύ σημαντικά θέματα, που αφορούν κάποιες παρεμβάσεις στον Κεντρικό Λιμένα Χίου.

Ειδικότερα, στην αναμόρφωση του προϋπολογισμού εντάσσεται τόσο η μελέτη κατασκευής/τοποθέτησης στεγάστρου στο πεζοδρόμιο της οδού Νεωρείων, στον Κεντρικό Λιμένα Χίου για τους επιβάτες, όσο και η μελέτη αδειοδότησης και κατασκευής πεζοδρομίων στη νότια πλευρά του λιμένα, αλλά και στην «φτωχιά» προκυμαία.

Όπως εξήγησε, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, κ. Κυριάκος Ζωάνος, προχωρούν οι απαραίτητες διαδικασίες με στόχο να δημιουργηθεί μεγαλύτερο στέγαστρο στο λιμάνι του νησιού, ώστε να καλύψει τις ανάγκες των επιβατών, οι οποίοι περιμένουν κατά τη διάρκεια επιβίβασής τους στο πλοίο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, για τη μελέτη που αφορά την δημιουργία στεγάστρου στο πεζοδρόμιο της οδού Νεωρείων έχουν ήδη έρθει σε προφορική επικοινωνία με την Αρχαιολογική Υπηρεσία, προκειμένου να προχωρήσουν πιο γρήγορα οι απαραίτητες διαδικασίες, με στόχο να παρθούν όλες οι εγκρίσεις που αναμένονται για τη συγκεκριμένη μελέτη: «Το στέγαστρο θα πάει μέχρι πέρα, σε όλο το μήκος του πεζοδρομίου. Θα είναι στο ίδιο σημείο που βρίσκεται τώρα, απλά θα καλύψει όλους τους επιβάτες», επισήμανε.

Όσον αφορά, τη μελέτη αδειοδότησης και κατασκευής πεζοδρομίων στη νότια πλευρά του λιμένα, υπογράμμισε πως το Υπουργείο Ναυτιλίας έχει στείλει την έγκριση, συμπληρώνοντας ότι περιμένουν τις εγκρίσεις για τα πεζοδρόμια που βρίσκονται στην οδό Νεωρείων.

«Τα πεζοδρόμια της οδού Νεωρείων δεν θα είναι ακριβώς ίδια με εκείνα που βρίσκονται στη νότια πλευρά του λιμένα. Θα υπάρχουν κάποιες διαφοροποιήσεις και ως προς τον φωτισμό, λόγω της ιδιομορφίας της οδού Νεωρείων, καθώς γειτνιάζει με το Κάστρο», καταλήγοντας ότι σε επόμενο χρονικό διάστημα θα παρθούν και οι αποφάσεις για το τι θα γίνει με τα αυτοκίνητα των επιχειρήσεων ενοικίασης οχημάτων, που υπάρχουν στην οδό Νεωρείων, μετά τη δημιουργία των πεζοδρομίων.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο δεύτερος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross, στα Τρίκαλα, με 195 συμμετοχές και πλήθος κόσμου – παρότι η βροχή που προηγήθηκε...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Ford Pro αποκάλυψε μια νέα επιλογή για το E-Transit με μπαταρία Extended Range, ενισχύοντας τις δυνατότητες του δημοφιλέστερου μεγάλου ηλεκτρικού van της Ευρώπης,...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η φιλοσοφία “form follows function” της AC Schnitzer, σύμφωνα με την οποία τα βελτιωτικά αξεσουάρ είναι κυρίως λειτουργικά και αποτελεσματικά, εκτός από ιδιαίτερα εντυπωσιακά,...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στον Κωνσταντίνο Π. Καβάφη (Αλεξάνδρεια, 1863-1933) θα είναι αφιερωμένη η 14η ποιητική συνάντηση La Forza della Poesia που θα πραγματοποιηθεί 4-12 Μαΐου 2024, στην...

Advertisement